Hoe is het om bij WPS te werken? Waar houd je je mee bezig binnen de verschillende functies? Onze collega's vertellen erover.

Hans Smit, medewerker PLC software engineering 

Hans Smit

"Regelmatig worden er nieuwe technieken toegepast."

Sinds medio 2004 werk ik als Software Engineer (PLC’s) bij WPS. Mijn werkzaamheden starten bij het begin van het project; samen met mijn mechanische collega’s buigen we ons over de lay-out van het systeem of machine en wordt aan de hand van het Functionele Ontwerp bepaald hoe alles te signaleren en te besturen. Daarna bespreek ik met de elektrische collega’s de volgende stappen. Verder beheer ik de afstemmingen met andere partijen en mijn collega’s van ons Order Control System en/of Vision.
De projecten die we doen bij WPS bieden steeds weer een uitdaging. Regelmatig worden er nieuwe technieken toegepast met bijvoorbeeld motion en/of robotica. Mijn werk aan een project start achter mijn bureau met het 1e ontwerp en eindigt met de in bedrijfstelling bij de klant, dat is meestal in Nederland maar kan evengoed in het buitenland zijn. Met een klein team in het buitenland het project bij de klant in bedrijfstellen zijn mooie ervaringen.
Bij WPS heb ik de vrijheid om mijn eigen werkzaamheden in te delen en krijg ik de kans om steeds weer met andere besturingstechnische uitdagingen bezig te zijn. Met een actieve personeelsvereniging zijn er een ruim aantal mooie uitjes gedurende het jaar.